Ajankohtaista koronaviruksesta
Julkaistu: 29.11.2020 00.00

Ajankohtaista koronaviruksesta

30.4.2021

Uudet linjaukset harrastustoimintaan Kymsotelta 3.5.2021 alkaen

2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.
2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty.

• 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Ammattiurheilun linjaukset kuten ennenkin.
• Pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa on vahva maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.

21.3.2021

Seurassa on todettu korona-positiivinen tapaus. Asianosaisia on tiedotettu ja kymsote on ollut heihin yhteydessä. Muuten seuratoiminta jatkuu normaalisti.

8.3.2021

Korona-ryhmä on jälleen kokoontunut ja olemme saaneet uudet toimintaohjeet Haminan jäähalliin.

Alakouluikäiset voivat jatkaa harrastustoimintaa (U13 ryhmä ja nuoremmat) 10 hengen ryhmissä ja 2 ryhmää on sallittua olla jäällä samanaikaisesti kun heillä on omat pukukopit eivätkä kohtaa jäällä (kuten tähänkin asti)

Turvavälejä syytä noudattaa tosiasiallisesti. Peli- ja ottelutoiminta (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti) keskeytetään kaiken ikäisiltä. Kilpailu- ja pelimatkoja muihin maakuntiin suositellaan kokonaan vältettäväksi

27.2.2021

Hallituksen 25.2. antamien linjausten mukaisesti yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta on kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla (sairaanhoitopiireissä) tauolla 8.-28.3. välisen ajan (pois lukien ammattilais- ja huippu-urheilu aiemmin määritellyn mukaisesti). Kymenlaaksossa olemme kiihtymisvaiheessa.

Alakouluikäisten harrastustoimintaa voidaan jatkaa siten, että toiminnassa tulee voida noudattaa turvavälejä asianmukaisesti.

Haminan kaupungin ohjeistuksen mukaan alle 12 vuotiaiden sisä- ja ulkoliikuntatiloissa tapahtuva urheiluseurojen harjoittelutoiminta sallitaan erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen 1.3. alkaen. Rajoitus max 10 henkilön ryhmissä.

https://korona.kymsote.fi/kymenlaaksossa-valmistaudutaan-noudattamaanhallituksen-tuoreita-linjauksia/

Ollaan Haminan jäähallilla jatkossakin tarkkoina, toimitaan aikaisempien ohjeistuksien mukaisesti:

*Toimintaan ei osallistuta, jos on mitään sairastumiseen viittaavaa oireita. Oireisen on hakeuduttava koronatestiin ja omaehtoiseen karanteeniin.

*Harrastustoimintaan osallistuvat vain toiminnalle tarpeelliset henkilöt. Kasvomaskin käyttö hallin kaikissa tiloissa, jäällä ei kasvomaskia tarvitse käyttää.

*Huolehditaan riittävästä käsihygieniasta kun tulemme hallille ja kun lähdemme hallilta kotiin.

*Menemme pukukoppiin yhtenä ryhmänä ja lähdemme yhtenä ryhmänä. Pysytään pukukopissa kunnes edellinen ryhmä on poistunut jäältä pukukoppiin.

*Huolehditaan turvaväleistä. Lähikontaktit on voitava tosiasiallisesti välttää. Tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle 2m etäisyydellä yli 15min ajan.

*Jos kaksi ryhmää jäällä, huolehditaan, että toinen ryhmä käyttää jäälle menoon pukukoppien päädyssä olevaa ovea ja toinen ryhmä menee vaihtoaition kautta jäälle.

20.1.2021

Koronakoordinaatioryhmä linjasi, että rajoituksia jatketaan Kymenlaaksossa 14.2.2021 asti. Aluehallintovirastolle annettiin suositus jatkaa leviämisvaiheen rajoitusten mukaista päätöstä tapahtumista ja yleisötilaisuuksista 28.2.2021 asti. AVI valmistelee määräystään annettavaksi ensi viikolla.

18.1.2021

Ulkomailta saatujen tartuntalähteiden osuus on jo huomattava: yli 20 prosenttia kahden viimeisen viikon tartunnoista Kymenlaaksossa. Jos on käynyt ulkomailla, on pidettävä tiukasti kiinni omaehtoisista karanteenimääräyksistä.
Muidenkin pitää välttää kontakteja henkilöön, joka on oleskellut ulkomailla viimeisen kahden viikon aikana.

15.1.2021

Koronatilanne on huonontunut. Kymenlaakson tilanne on maan kolmanneksi huonoin Uudenmaan ja Varsinais-Suomen jälkeen. Kymenlaakson tilanne on myös selkeästi huonompi kuin naapurimaakunnissa, Uuttamaata lukuun ottamatta. Kymsote antoi lisää rajoituksia. 13.1. astui voimaan vahva maskivuositus 12 vuotta täyttäneille ja siitä ylös päin. Nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia muutettiin viime viikolla, jolloin saimme luvan aloittaa harrastamisen 10 hengen ryhmissä noudattaen tarkoin ohjeita ja nämä rajoitukset ja säännöt pysyvät voimassa toistaiseksi.

Tilannetta tarkastellaan viikoittain.


Lasten ja nuorten harrastustoimintaa avataan asteittain 5.1.2021

On huomattu, että lasten ja nuorten hyvinvoinnissa harrastusten merkitys korostuu, ja keväältä on tietoja, että harrastus on voinut loppua pitkän tauon myötä. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä päätti antaa suosituksen, että alle 15-vuotiaiden harrastustoimintaa voitaisiin lisätä ensi viikosta alkaen. Tähän asti harrastustoiminta on ollut mahdollista alle 15-vuotiaille ulkona, mutta 11.1. alkaen suositus mahdollistaa myös sisällä tapahtuvan toiminnan, kun ryhmäkoko on korkeitaan 10 henkilöä ja noudatetaan tarkasti hygieniaja turvaohjeita.

Suunnitelmaa kuinka toimitaan 11.1 2021 alkaen:

Terveenä hallille.

Ryhmäjako:
Nämä ryhmät tulee hyvin suunnitella: ryhmäkoko on 10 hlö ja tähän on laskettu lapset ja aikuiset. Esim 1 valmentaja ja 9 lasta. Jos pitää olla huoltaja, vähenee lapsilukumäärä. Valmennus suunnittelee ryhmäjaon. Vastuu ohjeiden noudattamisesta on harjoitusryhmän valmentajalla.

Hygienia:
Maskin käyttö tullessa jäähallille, kopissa ollessa ja hallilta poistuessa. Käsidesiä kun tulee hallille ja hallilta poistuessa. Ei viedä bakteereita ja viruksia käsissämme hallille eikä tuoda niitä sieltä kotiin.

Oheisharjoittelu:
Oheisharjoittelut toteutetaan ulkotiloissa kunkin joukkueen suunnitelman mukaan.

Hallille tuleminen
Hallille tullaan yhtenä ryhmänä, kokoontuminen ulkona, yhdessä sisälle koppiin, yhdessä ulos. Suihkumahdollisuus harjoitusten jälkeen selviää myöhemmin.

Varusteiden säilytys:
Varusteet viedään kotiin pelikassissa jokaisen harjoituksen jälkeen.

Pukuhuoneet:
Pukuhuoneisiin yhtenä ryhmänä, noin 30min ennen harjoitusten alkua. Pysytään pukuhuoneessa kun jää on ajettu ja on lupa mennä jäälle. Jäältä poistutaan pukuhuoneeseen kun oma jäävuoro on ohi. Pukuhuoneesta poistutaan yhtenä ryhmänä.

Vanhemmat:
Katsomossa ei ole sallittua olla seuraamassa harjoittelua. Vanhemmilla ei ole lupaa tulla pukukoppiin.

Luistimien teroitus:
Sovittava joukkueen huollon kautta.

Nämä ohjeet todennäköisesti vielä muuttuvat kun saadaan hallilta ja Haminan kaupungilta lisää tietoa.


Päivitetyt tilannetiedot ja ohjeet alla:
Mitä tarkoittaa.pdf
Korona 20.1.21.pdf
Korona 15.1.21.pdf
Korona 18.1.21.pdf
Korona 5.1.21 ja toimintaohjeet.pdf
Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu leviämisvaiheessa.pdf
Korona 1.12.20.pdf
28.11.20.pdf
Korona 22.11.2020.pdf
Koronaohje 23.10.20.pdf
Ohjeet vierasjoukkueelle .pdf
Selvitys tartuntautivastaavalle .pdf

Kiekkoympyrät -80 noudattaa Haminan jäähallissa Kymsoten, jäähallin, Jääkiekkoliiton sekä Haminan kaupungin liikuntatoimen antamia ohjeita.
Tämän julkaisun tehtävänä on selkeyttää, miten meillä toimitaan ja mitä sinun kuuluu tehdä.

Täältä löydät linkit ja ohjeet:

Kymsoten koronainfo
Tältä sivustolta saat uusimmat tiedot kymenlaakson alueelta

Omaolo
Tältä sivustolta pääset tekemään oirearvion jos epäilet koronatartuntaa.

Koronavilkku-sovellus

Jos epäilet että olet sairastunut koronaan voit soittaa 116117


Viisi valttia, joilla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta:

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.

5. Lataa Koronavilkku-sovellus.