Päivitetyt koronaohjeet 19.6.2021
Kiekkoympyrät -80 r.y.Julkaistu: 20.06.2021 10.58

Päivitetyt koronaohjeet 19.6.2021

Vihdoin positiivisia uutisia koronan osalta, tässä päivitetyt ohjeistukset jäähallin käyttöön. Tilanne on nyt parempi ja rajoituksia on pystytty helpottamaan, mutta pidetään silti vielä huoli turvallisesta harrastamisesta huolehtimalla maski- ja hygieniakäytännöistä.

Haminan jäähallin uudet ohjeet
19.6.21

- Pukuhuoneisiin saa mennä 30min ennen jäävuoron alkua

- Vanhemmat saavat seurata lastensa treenejä hallissa

- Maskia tulee käyttää sisätiloissa

- Suihkussa saa käydä

- Varustehäkit tulevat käyttöön elokuussa vakiovuorojen alkaessa. Niiden käyttö pitää järjestää uudelleen.


Koronarajoitukset ja suositukset Kymsotelta

Luettavissa https://korona.kymsote.fi/

Ryhmäharrastustoiminta 4.6.2021

• Harrastustoimintaan sekä peli-, kilpailu- ja ottelutoimintaan ei kohdistu rajoituksia.

• Maskien käyttöä ja turvavälien noudattamista suositellaan myös harrastuksissa aina kun se on toiminnan kannalta mahdollista, erityisesti sisätiloissa.

• Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.

Voimassa olevat alueelliset suositukset

Kymenlaakson alueellisia suosituksia päivitetään tilanteen mukaan, joten niihin on hyvä tutustua säännöllisesti. Suositukset ovat voimassa koko Kymenlaaksossa.

Seuraavat suositukset ovat voimassa toistaiseksi ellei toisin ole mainittu. Suositusten pohjalta tehtävät päätökset rajoituksista tehdään normaalien vastuualueiden mukaisesti Kymsotessa, kunnissa ja aluehallintovirastossa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ei ole henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökset korvaavat alueille aiemmin tehdyt rajoituspäätökset.

Päätökset kokoontumisrajoituksista ovat voimassa 5.-30.6.2021, ja niissä on huomioitu alueiden epidemiatilanne, sairaanhoitopiirien johtamien koronakoordinaatioryhmien tilannekuva ja sosiaali- ja terveysministeriön viimeisin ohjaus. Kokoontumisrajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Kymenlaaksoon turvavälien varmistamiseen velvoittavan päätöksen. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös on voimassa 21.5.-15.6.2021.

Tutustu päätöksen sisältöön: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69909833

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä Kymenlaaksossa yleisötilaisuuksille sisällä ja ulkona ei ole henkilömäärärajaa, mutta osallistujien terveysturvallisuus pitää varmistaa. Päätökset kokoontumisrajoituksista ovat voimassa 5.-30.6.2021.

Lue Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69911422

Etelä-Suomen aluehallintovirasto palauttanut Kymenlaaksoon turvavälien varmistamiseen velvoittavan päätöksen. Tartuntatautilain pykälään 58 d perustuva päätös on voimassa 21.5.-15.6.2021.

Lue Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69909833

— Urheiluseurojen turnauksia ja muita urheilutapahtumia järjestettäessä on voimassa suosituksia, joihin tapahtumien järjestäjien ja seurojen suositellaan tutustuvan etukäteen. Urheiluturnauksien järjestämisestä suositellaan pidättäytymään, mikäli näihin olisi tulossa joukkueita useammalta paikkakunnalta.

Urheilutapahtumien järjestämisen rajoitukset

Kymsote on päättänyt antaa vahvan suosituksen, että Kymenlaaksossa ei järjestetä urheiluturnauksia, joihin tulee joukkueita eri paikkakunnilta. Suositus koskee niin juniori, kuin aikuisten turnauksia. Pelkät kahden joukkueen väliset pelit, kuten SM-tason sarjapelit, eivät kuuluu suosituksen piiriin. Lisäksi urheilutapahtumille, jotka suositus huomioiden on mahdollista järjestää, annetaan vahva suositus yleisön maskien käytöstä. Maskisuositus koskee myös sarjapelejä.

Urheilutapahtumien ja turnauksien suosituksilla pyritään turvaamaan kilpailijoiden, yleisön ja henkilökunnan turvallisuus, joten siksi niitä on hyvä noudattaa.

Toimi näin

Urheilutapahtumista tulee laatia kirjallinen suunnitelma siitä, millä tavalla turvallisuuteen liittyvät asiat on huomioitu kyseisessä tapahtumassa. Suunnittelussa tulee huomioida myös kyseisen lajin liittojen antamat ohjeistukset.

Ohjeet suunnitelman laatimiseen

Suunnitelmassa tulee käsitellä seuraavia asioita ja niiden toteutustapoja:

1) Suositukset vieraille

• Osallistujille suositellaan Koronavilkku-sovelluksen käyttöottoa ja maskien käyttöä tapahtumassa, mikäli lähikontakteja ei voida välttää tai epidemia on alueella viranomaisten antaman tiedon mukaan kiihtymisvaiheessa.

• Osallistujia suositellaan ostamaan lippu tapahtumaan verkossa ja käyttämään lähimaksua paikan päällä.

2) Alueelle saapuminen ja siellä liikkuminen

• Tarvittaessa määritetään maksimiosallistujamäärä tapahtumaan, jotta turvavälien noudattaminen on mahdollista. Turvavälit merkitään tarvittaessa. Yhdessä toimivien seurueiden jäsenten on sallittua olla lähempänä kuin turvavälit edellyttävät. Tapahtuman järjestäjä vastaa turvavälien noudattamisesta opastamalla katsojia.

• Yli 500 hengen tilaisuuksissa arvioidaan katsomon jakaminen lohkoihin. Lohkoissa on omat sisäänkäynnit, kahviot ja wc-tilat. Kulku lohkojen välillä on estetty.

• Myös pienemmissä tapahtumissa vieras- ja kotijoukkueen katsojille järjestetään omat katsomoiden osat.

• Tapahtumaan tultaessa ja sieltä poistuessa käytetään käsidesiä. Vierailla on lisäksi käsienpesumahdollisuus.

• Kaikille tapahtumaan osallistuville lähetetään ennakkoinfoa järjestelyistä. Järjestäjällä on mahdollisuus viestiä osallistujille myös tapahtuman jälkeen mahdollisissa altistumistapauksissa.

3) Tapahtuma-alueen WC-tilat

• WC-tiloihin tulee olla jonotusmahdollisuus.

• Tarjolla tulee olla aina riittävästi saippuaa, kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä ja roskakoreja.

• Tilojen puhtaudesta ja siivouksesta tulee huolehtia. Pitkäkestoisissa tapahtumissa pintoja puhdistetaan tapahtuman aikana tarvittaessa.

4) Tapahtuman ravintola- ja kahviotoiminta

• Hanskoja käytetään koskettaessa käsin elintarvikkeisiin. Muulloin huolehditaan hygieniasta pesemällä käsiä ja käyttämällä käsidesiä.

• Myyntipisteiden hygieniaohjeita noudatetaan korostetusti.

• Tuotteet ojennetaan asiakkaille (myös yksittäispakatut tuotteet). Rahaa ja tuotteita käsittelevät eri henkilöt.

• Kahvioalueella puolitetaan istumapaikkojen määrä.

5) Henkilökunnan suojaaminen

• Henkilökunta käyttää suojavisiiriä tai maskia.

6) Urheilijoiden/esiintyjien suojaaminen

• Urheilijoiden/esiintyjien kanssa toimijat rajataan (myös valmentajat, huoltajat, erotuomarit ja toimitsijat). Yleisö ei ole tapahtuman aikana tekemisissä heidän kanssaan.

• Erityisesti isoissa tapahtumissa urheilijoiden/esiintyjien kulku turvataan omilla sisäänkäynneillä alueelle.

• Ryhmän matkustamiseen vieraspaikkakunnille tulee kiinnittää huomiota (myös ruokailut matkan aikana).

Edellä mainitut kohdat perustuvat THL:n Ohjeeseen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytöstä.