Kymsoten ohjeistus maskin käytöstä
Julkaistu: 08.10.2021 08.22

Kymsoten ohjeistus maskin käytöstä

Kymsoten ohjeistus maskin käytöstä

Kymenlaaksossa otetaan huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 30.9.2021 julkistama uusi kansalaisille tarkoitettu maskisuositus. Uusi suositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan pääosin ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedote maskisuositusten päivittämisestä luettavissa täältä: THL päivitti maskisuositustaan – maskia kannattaa yhä käyttää ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa etenkin, jos on rokottamaton – Tiedote – THL

Käytä maskia oman harkintasi mukaan. Harkitse maskin käyttöä etenkin, jos et ole saanut täyttä rokotussarjaa.

Suosittelemme maskin käyttöä etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Myös ruuhkaisissa ulkotiloissa suositellaan maskin käyttöä.

Ryhmäharrastustoiminta

Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia ei rajoiteta.

Nuorten ryhmäharrastuksissa sisätiloissa vältetään lähikontaktia toisiin.

Aikuisten ryhmäharrastuksissa osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.

Maskien käyttöä ja turvavälien noudattamista suositellaan myös harrastuksissa aina kun se on toiminnan kannalta mahdollista, erityisesti sisätiloissa.

Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.

Hyvä muistaa

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa virus voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja sen jälkeen koskettanut toista ihmistä. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Sairastunut saattaa tartuttaa muita jo ennen oireiden alkamista. Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä sosiaalisia kontakteja.

Pese kädet, käytä kasvomaskia julkisissa tiloissa, pidä turvaväliä ja ota koronarokote vuorollasi.